Úspěšné příběhy
Vientiane, Laos
Vietnam
Croatia

Společnost Hikvision pomáhá nákupnímu centru Vialia Vigo zvýšit bezpečnost, efektivitu a spokojenost zákazníků

Hikvision helps Vialia Vigo Shopping Center boost safety, efficiency and customer satisfaction

V jednom z nejpůsobivějších nových nákupních center ve Španělsku bylo nainstalováno kamerové zabezpečení Hikvision, inovativní systém navádění na parkoviště a zařízení business intelligence, které zvyšují bezpečnost, efektivitu a celkovou spokojenost zákazníků.

Nákupní centrum Vialia Vigo je velkolepá novostavba na severozápadě Španělska. Nejde jen o místo pro nákup potravin a oblečení, ale o skutečný „multimodální「 prostor, který zahrnuje vlaky, autobusy a samozřejmě automobily. Díky dětským hřištím a sportovním zařízením se stalo novým epicentrem volného času ve městě.

Výzva: zajištění bezpečnosti a řízení provozu velkého nákupního centra

Když architekti navrhovali nákupní centrum, věděli, že bude muset obsahovat mnoho bezpečnostních a provozních prvků. V celém komplexu by byla nutná komplexní videozabezpečení, aby se eliminovala jakákoli slepá místa. Z estetického hlediska by tyto kamery musely být dokonale začleněny do budovy, aby nenarušovaly moderní architektonický dojem budovy.

Obrovská rozloha nákupního centra by navíc mohla zákazníkům ztížit hledání volných parkovacích míst a zapamatování si, kde zaparkovali, až přijde čas odjezdu. Projektanti se proto rozhodli instalovat chytrý a efektivní parkovací systém, který by tento problém vyřešil.

Chtěli také využívat data k neustálému zlepšování provozní efektivity. To znamenalo přijmout jednotné integrované řešení pro správu platformy, které by získávalo a analyzovalo statistiky o návštěvnosti a umožnilo manažerům zefektivnit procesy a zlepšit celkový zážitek návštěvníků z nakupování. Jednotný systém, který by dokázal spravovat video zabezpečení, poskytovat asistenci při parkování a zajišťovat provozní podporu, by také výrazně zjednodušil život těm, kteří obchodní centrum spravují.

Řešení: komplexní chytré řešení pro maloobchod, které zahrnuje video zabezpečení, chytré parkování a business intelligence

Pro vytvoření komplexního řešení, které by splňovalo všechny tyto požadavky, spolupracovalo nákupní centrum se společností Hikvision a instalační firmou Ingecom Systems na instalaci více než 500 kamer různých typů.

Jen na parkovišti se používá více než 300 kamer, které jsou součástí mimořádně účinného inteligentního systému navádění při parkování. Řidiči se mohou orientovat podle ukazatelů na volná parkovací místa, aniž by museli zbytečně objíždět. Systém ANPR (automatické rozpoznávání poznávacích značek) sleduje vozidla na parkovišti, takže když se zákazníci vrátí pro svůj vůz, mohou ho jednoduše najít zadáním poznávací značky na displeji. Kromě parkovacích kamer (DS-TCP440-B) zahrnuje řešení pro parkování parkovací indikátory (DS-TVG100), parkovací automaty (DS-TPT322-L2), videonavigační terminály (DS-TPM400-P) a inteligentní back-end produkty, jako jsou dekodéry 4K.

V nákupním centru je nainstalováno dalších 200 bezpečnostních kamer pro zvýšení bezpečnosti a získání informací o návštěvnosti. K nim patří kamery DeepinView, které jsou schopné počítat lidi. (Nákupní centrum používá kamery Varifocal Dome (iDS-2CD7126G0-IZS) a kamery Bullet (iDS-2CD7A86G0-IZHS).)

Celé řešení je integrováno a spravováno prostřednictvím platformy HikCentral společnosti Hikvision. Řídicí centrum s monitory a pulty zajišťuje bezpečnost všech činností v nákupním centru.

Výhody: vyšší bezpečnost, efektivita a spokojenost zákazníků

Od svého otevření v roce 2021 se nákupní centrum Vialia Vigo proslavilo inovativním přístupem k bezpečnostním technologiím a zajištěním bezpečného a pohodlného nakupování zákazníků díky inovativním řešením, jako je například naváděcí parkovací systém.

Díky inteligentní analýze dat z videozáznamů mohou obchodní manažeři pracovat s neocenitelnými poznatky, které jim pomohou zlepšit marketingové strategie a zvýšit tvorbu příjmů. Kamery poskytují informace o špičkových hodinách a dnech, údaje o obsazenosti parkovišť, oblíbených uličkách zákazníků a tranzitních oblastech, což usnadňuje přizpůsobení komerční nabídky nebo výběr typu akce, která se má v daném okamžiku konat.

Díky bezproblémovému začlenění nejmodernějších bezpečnostních kamerových systémů a naváděcího parkovacího systému do centralizované řídicí konzole lze nyní každé zařízení kontrolovat, spravovat a aktualizovat z jednoho místa. Díky tomu se nákupnímu centru podařilo optimalizovat efektivitu řízení a zároveň snížit provozní náklady, a tím i náklady na správu a údržbu.

Není divu, že Juan Louro, ředitel nákupního centra Vialia Vigo, je na tento projekt velmi hrdý. „Naše nákupní centrum je měřítkem nejen ve Španělsku, ale i v Evropě,「 říká. „Technologické inovace jsou základním kamenem naší hodnotové nabídky.「

text over image1355
  • Naše nákupní centrum je měřítkem nejen ve Španělsku, ale i v Evropě. Technologické inovace jsou základním kamenem naší hodnotové nabídky.
  • Jsme zvyklí, že investice do zabezpečení jsou jakousi pojistkou a pomůckou pro dodržování předpisů, ale se společností Hikvision můžeme udělat mnohem víc. Nyní provádíme nejen centralizovanou správu zabezpečení, ale také generujeme obchodní informace, které nám pomáhají poskytovat ještě relevantnější nabídky a propagační akce pro naše zákazníky, aby se k nám vraceli a zvyšovali své výdaje.

Integrace pokročilých bezpečnostních opatření a chytrých systémů řízení nejen zvýšila bezpečnost a pohodlí při nakupování, ale také zdůraznila závazek centra k technologickému pokroku.

Retail Security and Intelligence Spain