סיפורי הצלחה
    Reset
    Submit

Hikvision עוזרת לשמור על אספקת החשמל של דרום אפריקה

Hikvision, המובילה העולמית בציוד אבטחת וידאו, מסייעת להבטיח אספקת חשמל בטוחה ואמינה ברחבי דרום אפריקה, עם פריסת פתרון מסיבי לניטור אבטחה מרחוק, המכסה אלפי תחנות חשמל וקווי הולכה.

הרקע

מופעלת על ידי מפיץ החשמל הגדול ביותר בדרום אפריקה, Eskom, רשת של יותר מ-400,000 ק"מ של קווי חשמל עיליים וכמה אלפי תחנות חשמל, מספקת חשמל ללקוחות הביתיים והעסקיים של המדינה. בשנים האחרונות, תשתית כוח קריטית זו הפכה למטרה לגניבת כבלים, גניבת מתכות ופשעים אחרים הקשורים לתשתית, וכתוצאה מכך נזקים והפסדים יקרים מאוד ומפריעים לספקי השירותים.

ארגוני פשע מאורגן תקפו יותר ויותר את החלקים המרוחקים יותר של רשת האספקה, וגנבו כבלי נחושת, מתכת וסוללות תעשייתיות. כיום מדווחים עד 15 אירועים ביום. אם לא יטופל ברצינות, עלול להוביל להפסקת האספקה ​​לאלפי לקוחות מקומיים; תפעול מסחרי, בתי חולים ומערכות רכבת.

כדי להילחם בבעיה רחבת היקף זו, ספקית החשמל הלאומית (Eskom) נעזרה בחברת חקירות מונעת מידע מובילה בדרום אפריקה, Combined Private Investigations (CPI). CPI הוקמה על ידי מספר סוכני אכיפת חוק מנוסים, חוקרי זיהוי פלילי וגורמי אבטחה של תאגידים, בעיקר כדי לחקור קרטל ברמה גבוהה עבור אחד המוסדות הפרה-סטטיים הגדולים בדרום אפריקה. נכון לעכשיו, CPI היא הספקית הבלעדית של חקירות למספר ארגונים לא-סטטיים, עם רקורד מוכר של טיפול בהצלחה בפשעים הקשורים לכבלים נחושת ותשתיות אחרות, תוך השגת רמות התאוששות גבוהות מאוד. CPI עוצר בין 35 ל-85 גנבי כבלים בחודש ושומר על שיעור הרשעה בממוצע של 90%.

כחברת חקירות תאגידית המונה למעלה מ-900 אנשי צוות ב-18 מקומות, CPI מתמחה במניעה וחקירה של גניבת מתכות לא ברזליות.  המטרה העיקרית של החברה היא לתמוך בחברות אספקת חשמל ובספקי שירותי רכבת במאבקם בסינדיקטים של פשע מאורגן המכוונים לרשתות חשמל למטרות רווח בלתי חוקי.

"גניבת נחושת ומתכת המכוונת לתשתית העברת החשמל הפכה לבעיה אמיתית לשמירה על אספקת החשמל האמינה בדרום אפריקה", אומר רוי רוברטסון, המנהל הראשי של CPI. "ההשפעה של זמן השבתה עבור תחנת משנה שנפגעת מגניבת חומר יכולה להיות משמעותית, עם אובדן חשמל לבתים, בתי חולים, בתי ספר, מפעלים ושירותי תחבורה ציבורית. לאירועים אלו עלולות להיות גם השפעה מזיקה עצומה על אספקת שירותי תמיכה מרכזיים, כמו גם על בריאות ובטיחות בסיסית, ולכן היה חיוני ללקוח שלנו שלא רק שמבצעי פשעים אלה ייחקרו ויעמדו לדין, אלא שיש להפחית משמעותית את שיעור אירועי הגניבה.

"כדי לעשות זאת, ובעדיפות, היינו צריכים להגן על תחנות החשמל הפגיעות והמרוחקות ביותר, שכן אתרים אלו היו ממוקדים וחווים את האחוז הגבוה ביותר של גניבות והפרעות שירות נלוות. ב-CPI אנו שואפים לנצל את הטכנולוגיות העדכניות ביותר כדי לתמוך בגישה מונעת המודיעין שלנו. ככזה, פנינו למובילת האבטחה העולמית Hikvision, כדי לספק את פתרונות האבטחה האלקטרוניים העדכניים ביותר כדי להילחם ביעילות בגניבות".

שרטוט טכנולוגי

CPI סיפקו צוות טכני להערכה באתרים מרוחקים, שיתפו פעולה עם Hikvision כדי להעריך את המפרט הטכני היעיל ביותר של מוצרים לאיתור והרתעת גניבות. מפרט זה יצר אז מתווה שיוצג בכל תחנות החשמל הפגיעות ביותר ברחבי דרום אפריקה.

באמצעות צוותי הנדסה משלהם, CPI התקינו מצלמות Hikvision DS-2CD2T42WD-I8 ו-DS-2DE5120W-AE המכסות את האזור הפנימי וההיקפי של כל אתר מרוחק. מצוידת ברזולוציית 4MP, 120dB Wide Dynamic Range, 3D DNR, EXIR LEDs עם ביצועים גבוהים וטווח IR של 80 מטר, מצלמת DS-2CD2T42WD-I8 4MP EXIR Network מצלמת צינור הייתה הבחירה המושלמת לנטר את תחנות המשנה המרוחקות, תוך ניצול הביצועים המתקדמים שלה כדי לספק תמונות ברורות ביום ובלילה.

בנוסף, מצלמות Hikvision DS-2DE5120W-AE 1.3MP 20X Network PTZ שימשו כדי לספק מיקום חכם בתלת מימד וזום אופטי של 20X, כדי לספק אישור חזותי מיידי על כל זיהוי פולשים באתר - והכל ברזולוציית 1.3MP צלולה. בשילוב עם מכשירי PIR המכסים את היקפי האתר, טכנולוגיית Hikvision Smart Video Content Analytics (VCA) המוטמעת במצלמות שצוינו הוגדרה לביצוע זיהוי פולשים תוך שימוש ב-line Detection, כדי לאשר הפעלת אזעקה ולצמצם אזעקות שווא.

הוקלט מקומי ל-Hikvision IDS-9632 NXI-1816S NVRs Plug & Play משובצים, שצוינו בשל הביצועים המעולים שלהם ויציבות המערכת, ההתקנה הפשוטה של ​​ה-NVR מפחיתה את זמן ההתקנה ההנדסית וההגדרה באתר, בעוד שרזולוציית הקלטה של ​​עד 6 מגה-פיקסל קיבולת של עד 4 ממשקי SATA הבטיחה את האיכות הגבוהה של ההקלטה המקומית הדרושה. בנוסף, עם טכנולוגיית הבינה המלאכותית שלה לסינון אזעקות שווא באתר, מה שגורם למפעילי האבטחה להגיב במהירות לתאונה. הן תמונות חיות והן תמונות מוקלטות מועברות דרך רשת LAN אלחוטית, בחזרה לחדר הבקרה של CPI הממוקם במרכז המבצעים הלאומי שלהם ביוהנסבורג.

תגובה מהירה

בחדר הבקרה, התוכנה המקצועית המתקדמת של Hikvision iVMS 5200 עם מנהל התקן Video Wall אופציונלי נפרסה כדי לאפשר למפעילי CPI לנטר את אלפי האתרים המרוחקים על בסיס 24/7, באמצעות בסיס 'ניטור לפי חריג'. ניטור מערכת האבטחה המשולבת המאסיבית של Hikvision, במקרה של הפעלת התרעת פולש אוטומטית לציון תנועה בלתי מורשית באתר, מפעילי האבטחה מסוגלים לאמת במהירות את הפעילות תוך שניות תוך שניות, תוך בחינת התמונות ברזולוציה גבוהה של רשת המצלמות בעלת הביצועים הגבוהים. . במהלך התהליך, כל הסרטון הראייתי מתויג ומועבר אוטומטית לארכיון לצורך זיהוי ושימוש עתידי בתביעה. במקרה של גילוי פולשים לא מורשים, מפעילי חדר הבקרה של CPI יכולים להפעיל שורה של אמצעים נגד חדירה, כולל שיגור של צוותי תגובה מהירה למקום ספציפי.

"הצוותים האלה מורכבים מפעילים מאומנים מאוד שמוכנים להתמודד עם כל מצב", ממשיך רוי. "מערכת האבטחה של Hikvision מבטיחה שנוכל להגיב במהירות רבה לכל פריצה שתתגלה באתרים, וצוותי התגובה המאוישים שלנו מצוידים להגיע לאתרים במהירות האפשרית, כדי לתפוס את העבריינים במעשה. אנחנו יכולים אפילו להתקשר למשטרת רובינסון R44 שלנו המצוידת במצלמת אינפרא-אדום שיכולה לפרוס במהירות צוות כדי להגיע למקומות המרוחקים ביותר תוך דקות ספורות".

"אנו עובדים בשיתוף פעולה הדוק עם המשטרה ועם רשויות מקומיות שונות, תוך שימוש בצילומי הווידאו הראייתיים שהפיקו מערכות Hikvision בצורה טובה מאוד בתיקי התביעה. איכות ה-high-definition של תמונות מצלמת Hikvision הוכחה כקריטית בזיהוי והעמדה לדין של עברייני גניבת מתכות. לא רק שהוא מפחית את התקריות הללו, אלא הוא מאפשר לנו לאשר חזותית את הסיבה המדויקת לאזעקה בכל אתר מרוחק בלחיצת כפתור. משמעות הדבר היא שאיננו צריכים עוד לפרוס אנשי תגובה לאתר כאשר הוא עשוי להיות מושא לאזעקת שווא - שלילת בזבוז של שעות עבודה יקרות ועלויות, ושיפור ניכר ביעילות פעולת האבטחה שלנו".

הגנה יעילה

"התרשמנו כל כך מטכנולוגיית האבטחה של Hikvision ומהתמיכה שקיבלנו שאנחנו ממשיכים להפיץ את תוכנית האבטחה מבוססת Hikvision לאתרי תחנות כוח רבים אחרים ברחבי דרום אפריקה", ממשיך רוי. "עד היום, למעלה מ-1,000 תחנות חשמל מוגנות על ידי מערכות Hikvision - מה שעושה הבדל אמיתי במתן שירות חשמל אמין לכל חלקי התעשייה והחברה ברחבי דרום אפריקה".

"בעתיד, אנו מתכננים לרתום יותר טכנולוגיית Hikvision כדי לחזק את אבטחת העברת הכוח בדרום אפריקה. אנו מצפים להשלים פרויקטים מוצלחים יותר בסיוע הפתרונות הטכנולוגיים בעלי היכולת הגבוהה ביותר של Hikvision."

Energy Security and Intelligence South Africa

חדר חדשות